Brug for hjælp?

Hvad foregår der til ludomani-
behandling?

I denne video fortæller psykolog Thomas Marcussen om, hvad der typisk vil ske, hvis man kommer ind til ludomanibehandling. Hvordan ville David fra “Spil for Livet”-filmen få hjælp, hvis vennerne får ham overtalt til at søge behandling?

Spiller du for meget?

Er du bekymret for, at du gambler for meget? Føler du, at det mere er spillet, der har kontrollen over dig, end dig der har kontrollen over spillet?

Det kan lyde lidt som en kliché, men det første (og måske vigtigste!) skridt til at få det bedre er at opdage, at man har et problem. Næste skridt er at tale om det – og at gøre noget ved det. Du kan se et par gode råd til, hvad du kan gøre, her på siden.

  • Tal om det. Fortæl en voksen om problemerne. Det kan for eksempel være dine forældre, en lærer, en sportstræner eller en pædagog. Du kan også ringe eller skrive til StopSpillet, telefonnummer 70222825 eller Børnetelefonen, telefonnummer 116111.
  • Download antigambling software, hvis du spiller online. Antigambling software blokerer gambling-hjemmesider, så du ikke kan tilgå dem via din telefon eller computer.
  • Sæt grænser for spillet og overhold dem.
  • Tal om det. Ludomani og hemmeligholdelse hænger tit sammen. Første skridt er at bryde hemmeligholdelsen. Du kan tale med en ven, din kæreste eller dine forældre om det – eller du kan starte med at ringe eller skrive til StopSpillet, telefonnummer 70222825.
  • Udeluk dig selv fra spil i en periode eller permanent gennem ROFUS.
  • Download antigambling software, hvis du spiller online. Antigambling software blokerer gamblinghjemmesider, så du ikke kan tilgå dem via din telefon eller computer.
  • Sæt grænser for spillet og overhold dem. Aftal for eksempel med dig selv, at du ikke må bruge mere end 200 kr. på gambling om måneden (en god tommelfingerregel er, at man ikke bør bruge mere end 1 % af de penge, man har til rådighed om måneden på gambling).

NEGATIVE TANKER?

Oplever du håbløshed eller tanker om at gøre skade på dig selv?

Husk, at der altid er en vej ud af de negative tanker. Selvom livet kan virke uoverskueligt, bliver det altid lidt lettere, når man taler med andre om det. Hvis du har brug for at tale med nogen anonymt, er Livslinjen og Headspace altid klar til at hjælpe dig.